Obecny czas: 20 Maj 2012, 19:49 Wyszukiwanie zaawansowane

Praca - w branży kosmetycznej

Kursy, szkolenia, dalsze kształcenie w celu podniesienia kwalifikacji.

Praca - w branży kosmetycznej

Postprzez helu » 28 Lis 2011, 07:16

Witajcie,
moje koleżanki kończą szkoły kosmetyczne - kilkuletnie.
Ja również zapragnęłam pracy w tej branży, no ale właśnie... Czy możliwe jest ominięcie tych wszystkich szkół i nauka wyłącznie na podstawie kursów i szkoleń? Ile to może trwać?
helu

Re: Praca - w branży kosmetycznej

Postprzez Waldusia » 29 Lis 2011, 10:43

Zastanów się najpierw jak wyglądała nauka w Twojej szkole... No właśnie - część nauczycieli się angażowała, a część miała wszystko w... No i podobnie jest w szkołach kosmetycznych. Inna sprawa jest taka, że tam, gdzie do nauki nas "przymuszają" i tak tego nie robimy. Spokojnie całą tematykę branży kosmetycznej można ogarnąć przez kursy i szkolenia. Kwestia jest tylko taka, by później wykorzystywać to wszystko w praktyce ;-)
Waldusia

Postprzez helu » 30 Lis 2011, 07:19

Nie zastanawiałam się nad tym, ale faktycznie masz rację. W szkole uczą się tylko nieliczny, a reszta chce po prostu dalej przejść. Nauczyciele? Masakra. Część ma załatwioną pracę po znajomości. Pozostali podchodzą do tego, jak do smutnego obowiązku. Tak więc szkolenia... Ale jakie? Od czego zacząć?
helu

Postprzez Waldusia » 01 Gru 2011, 10:45

No to już sama musisz zdecydować jaki rodzaj szkolenia. Możesz robić wizaż, a możesz robić stylizację paznokcia. Jedno i drugie jest perspektywiczne. Co byś wolała na początek?
Waldusia

Postprzez helu » 02 Gru 2011, 07:19

Może faktycznie stylizacja paznokcia. W tym temacie nieco próbowałam swoich sił, tak więc posiadam pewne doświadczenie. Nie będę zaczynała od całkowitego zera - może coś z tego wyjdzie? Dobra. Zatem gdzie się uczyć? Jakie szkoły brać pod uwagę?
helu

Postprzez Waldusia » 05 Gru 2011, 11:26

New Nails i szkolenie Komplex. Nie jest to ani szkolenie dla początkujących, ani dla zaawansowanych, lecz tych, którzy mają jakiekolwiek doświadczenie. Na pewno na tym szkoleniu poznasz wiele kwestii, które będą dla ciebie przydatne. Co myślisz o mojej propozycji?
Waldusia

Postprzez helu » 06 Gru 2011, 07:19

Na razie myślę tyle, że brzmi dosyć ciekawie, ale nic poza tym ;-)
A dlaczego mam akurat iść do nich? Sporo jest tego typu szkół w stolicy.
helu

Postprzez Waldusia » 08 Gru 2011, 13:54

No ja ci polecam właśnie tą szkołę. Możesz posłuchać opinii innych. Moje doświadczenie mówi, że to oni mają najciekawszą ofertę w stosunku do ceny. Co najważniejsze? Małe grupy szkoleniowe, bardzo dobre kosmetyki wykorzystywane podczas szkoleń, bogaty program - zobacz listę czego się nauczysz - http://www.new-nails.com/szkolenia-styl ... x-80h.html
Waldusia

Postprzez helu » 09 Gru 2011, 07:22

Mam rozumieć, że już korzystałaś z ich usług? Piszesz tak, jak byś faktycznie korzystała ze szkolenia w tej firmie. Poważnie? Jeśli tak to napisz na ten temat więcej.
helu

Postprzez admin » 11 Gru 2011, 22:33

A co oprócz kursu stylizacji paznokci? Co jest warte uwagi, a może powiecie mi na co jest "branie" obecnie na rynku kosmetycznym? ;)
admin
Administrator

Następna

Wróć do Kariera i rozwój

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości