Obecny czas: 20 Maj 2012, 19:48 Wyszukiwanie zaawansowane

Powrót do Polski

Kursy, szkolenia, dalsze kształcenie w celu podniesienia kwalifikacji.

Powrót do Polski

Postprzez sick_adam » 17 Gru 2011, 15:37

Nie wiem czy to dobry dział ale napisze...
Mam 16 lat, mieszkam w Anglii ale chce wrócić do Polski, w maju jakoś będę w szkole zdawał mature z Polskiego, i po jej zdaniu mam zamiar wrócić do Polski w te wakacje i w Polsce zdać maturę z języka obcego i matmy. Ale nie mam zamiaru teraz chodzić w Polsce do szkoły bo będę cofnięty. Dlatego chcę podjąć pracę i tutaj mam prośbę do kogoś kto jest w tym obeznany, Jakie mam szansę na zdobycie pracy w Polsce z wykształceniem podstawowym i jaka to będzie praca.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
sick_adam

Re: Powrót do Polski

Postprzez admin » 21 Gru 2011, 22:19

cześć Adam. zakładam, że nie chcesz pracować fizycznie, ani na kasie w sieci hipermarketów. Najlepiej dla Ciebie byłoby , gdybyś miał zdane CPE (nie wiem ile w tej Anglii mieszkasz), albo chociaż CAE. Dodatkowo przydałoby się Business English itd.. dzięki temu będziesz mógł dawać korepetycje, lub starać się o posadę w biurze tłumaczeń itd... Oferty pracy są, bo ostatnio moja korepetytorka dostała taką pracę w Krakowie i jest bardzo zadowolona.

A moja pytanie do Ciebie. Dlaczego chcesz uciekać z Anglii? Ja osobiście zamierzam tam wyjechać pracować, dlatego jestem zdziwiony :>
admin
Administrator

Wróć do Kariera i rozwój

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości