Obecny czas: 20 Maj 2012, 19:46 Wyszukiwanie zaawansowane

Początek roku a znalezienie pracy

Kursy, szkolenia, dalsze kształcenie w celu podniesienia kwalifikacji.

Początek roku a znalezienie pracy

Postprzez Dawido » 13 Gru 2011, 14:13

Witam,

czy początek roku jest dobrym momentem na szukanie pracy? Zastanawiam się czy w tym okresie mam większe szanse na znalezienie zatrudnienia niż np. na wiosnę?

Proszę o fachowe odpowiedzi :)
Dawido

Re: Początek roku a znalezienie pracy

Postprzez admin » 15 Gru 2011, 00:55

Wydawać by się mogło że tak, jednak z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej szukać pracy teraz listopad/grudzień. Dlaczego? Otóż większość firm przed końcem roku zamyka budżet na cały przyszły rok, więc już w listopadzie / grudniu uwzględniają ewentualne zatrudnienia, zwolnienia i już wtedy poszukują nowych pracowników. Właśnie dzisiaj moja koleżanka dostałą pracę w firmie IT w Krakowie, mimo że aplikowała na całkiem inne stanowisko xD Tak więc, polecam rozejrzeć się już teraz za ciekawymi ofertami pracy. Pozdrawiam!
admin
Administrator

Postprzez Dawido » 20 Gru 2011, 15:22

Dzięki za odpowiedź. Może rzeczywiście masz rację, znalazłem w sieci na jednym z portali hr, artykuł o tej właśnie tendencji.

A jakie są doświadczenia pozostałych forumowiczów?
Dawido

Postprzez baq22 » 06 Kwi 2012, 00:09

Jest jeszcze jedna rzecz, o której bardzo mało osób nie wie. Zawsze najwięcej miejsc powstaje w dwóch pierwszych kwartałach. O dziwo statystyki pokazują, że najwięcej nowych miejsc pracy jest w pierwszym kwartale.
Chcesz poznać Tricki, które ... ? PrzykładyCV.pl

Profesjonalne CV - Dostałem Pracę. Dowiedz Się Jak To Zrobiłem

__________________________________________________________________________________

--->> !! UWAGA !! <<---

SEKRETNE METODY PISANIA CV
baq22

Miejscowość: Polska

Wróć do Kariera i rozwój

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości